Строителните дейности по Воден цикъл на Русе продължават - ще подменят

...
Строителните дейности по Воден цикъл на Русе продължават - ще подменят
Коментари Харесай

До края на ноември асфалтират, разкопаните кръстовища в Русе

Строителните действия по " Воден цикъл на Русе " не престават - ще подменят водопроводи и в централната градска част 

" До края на ноември би трябвало да приключат всички строителни действия и да се асфалтират огромните кръстовища в Русе, където стават сега тапи – на улица “Доростол “, улица „ Плиска “ и улица “Яребична “ и на бул. “Христо Ботев “ с бул. “Цар Освободител “ ". 

Това заяви шефът на ВиК-Русе инж. Илиан Милев. Той разяснява пътната конюнктура по време на регионалния щаб, обвързван със зимната подготовка, предава . 

Инж. Милев изясни, че предстои да се построят на доста разнообразни места в града още 25 км водопроводи. „ Ще има обекти, които няма да бъдат по улиците, няма да обиден нито трафика, нито опцията на пожарна и другите институции да доближават до обектите. Но предстоят много водопроводи за замяна в централната градска част на Русе, като взаимно с общината краткотрайните организации на придвижване ги вършим по този начин, че да няма две, три прилежащи улици затворени. Да е затворена единствено улицата, по която се работи “, сподели той.

Относно периодите, сигурно ще продължи да се работи в зимния интервал. Вече е завършен обектът в Средна кула и Долапите, а до края на месеца би трябвало улица “Св. Димитър Басарбовски “ да е асфалтирана и оттова също да се пусне придвижването.

Представителят на Пътна полиция - Русе старши контрольор Стилиян Станев моли да се обърне внимание на компаниите реализатори, които възвръщат платната за придвижване, това да става в късните часове, когато не е час пик. Той даде образец от вчерашния ден, когато кръстовището на „ Цар Освободител “ при Кооперативния пазар се е асфалтирало в 17:00 часа и е било невероятно оттова да преминат кола за спешна помощ, пожарна или патрулка при случай. От ВиК-Русе обясниха, че работата на екипите е обвързана с работното време на асфалтовата база, а регионалният шеф Анатоли Станев прикани въпреки всичко да се търсят разновидности за различен интервал от денонощието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР